luni, 25 ianuarie 2010

Gradul de cunoaştere a instituţiilor europene

În ultimul deceniu, instituţiile europene au fost din ce în ce mai prezente în viaţa românilor fie prin informaţii depărtate de realităţile lor zilnice, fie prin decizii care le-au afectat direct viaţa. Au atins ele însă un nivel de cunoaştere similar cu cel existent în statele membre de mai multă vreme ale UE ?

Analiza datelor pune în evidenţă trei aspecte. Primul este acela că, în România, dintre instituţiile a căror notorietate a fost măsurată, Parlamentul European ocupă primul loc cu 92%, urmat de Comisia Europeană (cu 81% grad de cunoaştere), Consiliul Uniunii Europene (76%) şi Banca Centrală Europeană (74%).

Cel de-al doilea este că, în general, nu există diferenţe semnificative între nivelurile de notorietate înregistrate de instituţiile europene între România sau statele noi membre ale UE şi media celor 27 de state ale Uniunii Europene. Iar cel de-al treilea aspect demn de remarcat este nivelul semnificativ mai redus al notorietăţii Consiliului Uniunii Europene (66%) în media celor 27 de state decât în noile state membre (74%) sau în România (76%).

Din punct de vedere socio-demografic, există diferenţe în ceea ce priveşte cunoaşterea instituţiilor europene atât în România, cât şi la nivelul celor 27 de state membre.

Aceste diferenţe urmăresc, în linii mari, obiceiurile de consum al informaţiilor politice naţionale şi internaţionale. Pentru că profilul este similar pentru toate instituţiile, vom prezenta în cele ce urmează doar concluziile referitoare la cunoaşterea Comisiei Europene. (sursa: Eurobarometru 72)

miercuri, 13 ianuarie 2010

Departament Coordonare POL Crestere BRASOV angajeaza ASISTENT

Concurs pentru ocuparea postului de ASISTENT

Conditii de participare pentru ocuparea postului de Coordonator Pol de Crestere - Brasov

Obiectivul postului:

* Sprijina coordonatorul de pol de crestere in derularea activitatii de elaborare si implementare a planului integrat de dezvoltare a polului de crestere;.


Cerinte Educationale:

* Studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalent, de preferinta intr-unul din domeniile: juridic, socio-uman.


Experienta:

* Experienta anterioara de minim 3 ani in specialitate;
* Experienta in ce priveste politicile UE si implementarea de fonduri europene costituie un avantaj.


Competentele postului:

* Cunostinte socio-economice si geografice referitoare la arealul polului de crestere Brasov;
* Cunostinte de operare calculator.


Abilitati, aptitudini, deprinderi necesare ocuparii postului:

* Capacitatea de a comunica eficient atat in mediul de lucru, cat si cu potentialii beneficiari ai Agentiei;
* Capacitatea de a lucra in echipa, sau de a desfasura activitati pentru indeplinirea atributiilor de serviciu fara a solicita coordonare;
* Capacitatea de a interpreta un volum mare de informatii, de a selecta aspectele esentiale capacitatea de a planifica si de a actiona strategic.


Documentele necesare: Scrisoare de intentie, Curriculum Vitae, Copia carnetului de munca

Concursul va avea 3 sectiuni:

* Verificarea conformitatii administrative, a eligibilitatii documentelor solicitate si selectarea persoanelor care corespund profilului postului ;

* Interviu - cu membrii comisiei de concurs;

* Proba practica de operare pe calculator


Persoanele interesate sunt rugate sa transmita CV – ul, scrisoarea de intentie si copie carnet de munca pana la data de 28.01.2010 orele 13.00 la numarul de fax 0258/818613 sau prin posta la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Piata Consiliul Europei nr.32D.

Persoanele selectate in urma evaluarii CV- urilor vor fi contactate in vederea parcurgerii celorlalte etape din cadrul concursului din data de 02.02.2010 orele 11.00 : interviu si proba practica de operare pe calculator .

In vederea desfasurarii interviului participantii vor consulta o bibliografie orientativa specifica domeniului de activitate al postului si a domeniului de dezvoltare regionala.

joi, 7 ianuarie 2010

Cerinte de calificare pentru semnarea unui contract de inchiriere cu AMPOSDRU

În cazul persoanelor juridice, fiecare document va fi semnat de reprezentantul legal al firmei si stampilat. În cazul în care acestea sunt semnate de o altă persoană, aceasta va prezenta o împuternicire (Formularul 2).

Documentele emise în altă limbă decât româna trebuie să fie însotite de traducerea autorizată în limba română. Toate documentele vor avea, pe lângă semnătură si stampilă, mentionat în clar numele întreg. Atentie, nu se folosesc prescurtări.

Poate fi exclus de la prezenta procedură pentru atribuirea contractului de închiriere imobil, respectiv nu este eligibil, orice ofertant care se află în oricare dintre următoarele situatii:

a) este în stare de faliment ori lichidare, afacerile îi sunt conduse de un administrator judiciar sau activitătile sale comerciale sunt suspendate ori fac obiectul unui aranjament cu creditorii sau este într-o situatie similară cu cele mentionate anterior, reglementată prin lege;

b) face obiectul unei proceduri legale pentru declararea sa în una dintre situatiile prevăzute la lit. a);

c) nu si-a îndeplinit obligatiile de plată a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în tara în care este stabilit;

d) prezintă informatii false sau nu prezintă informatiile solicitate de către autoritatea contractantă, în legătură cu situatia proprie aferentă cazurilor prevăzute la lit. a) - c).