miercuri, 7 martie 2012

Fonduri europene pentru perioada 2014 – 2020

”Luand in considerare faptul ca elaborarea documentelor nationale de programare pentru perioada 2014 – 2020 a inceput, iar la intocmirea lor se tine seama si de planurile de dezvoltare regionale, sarcina care trebuie realizata de catre agentiile de dezvoltare, in cursul anilor 2010 si 2011 ADR Centru a desfasurat activitati pregatitoare necesare elaborarii acestui document regional.

Astfel, Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru a aprobat, in anul 2010, cadrul de elaborare in parteneriat a Planului de Dezvoltare Regionala al Regiunii de Dezvoltare Centru si, in anul 2011, a aprobat constituirea Comitetului Regional de Planificare. In baza acestor hotarari s-au constituit, anul trecut, grupurile de lucru judetene, a caror prima intalnire a avut loc in cursul lunii noiembrie 2011. De asemenea, s-a constituit si Comitetul Regional de Planificare, care a avut o prima intalnire in luna decembrie”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a elaborat deja, prin Programul Operational Regional, studii regionale in urmatoarele domenii: sistemul asezarilor, demografie, forta de munca, competitivitate regionala, energie regenerabila, infrastructura de transport rutier, infrastructura sociala, dezvoltare rurala, turism si analize socio-economice ale judetelor.

Pe de alta parte, la nivelul Agentiei au fost analizate proiectele aflate in lista de rezerva si cele respinse pe Programul Operational Regional 2007-2013 si s-a facut o prima solicitare la nivelul autoritatilor publice locale, pentru idei de proiecte prevazute a fi derulate in perioada urmatoare.
tags: fonduri europene, fonduri structurale, adr centru, finantare nerambursabila