marți, 28 februarie 2012

Proiecte de finantare nerambursabila depuse la ADR Centru

Un numar de 1.081 proiecte au fost depuse spre finanatare nerambursabila, la sediul ADR Centru, prin care se solicitau spre finantare 1.115,43 milioane euro. Dintre acestea, au fost contractate pana la 28 februarie 2012, un numar de 318 proiecte, prin care au fost alocati peste 370,61 milioane euro.

Alte 34 proiecte aflate in etapa precontractuala, vor semna in perioada urmatoare contractele de finantare nerambursabila ce solicita peste 59,20 milioane euro. Proiectele contractate au dus la transformarea a 3 municipii in poli de crestere si de dezvoltare urbana (Brasov, Tirgu Mures, Sibiu) sau in centre urbane competitive (Alba Iulia, Sfantu Gheorghe, Toplita, Miercurea Ciuc) cu o infrastructura rutiera, obiective turistice si centre sociale moderne.

Spitalul Judetean Covasna si alte 6 ambulatorii din regiune se vor moderniza, 26 de scoli si 16 centre sociale pentru varstnici si copii vor fi dotate, extinse si reabilitate, dar si 40 de unitati de interventie in situatii de urgenta au fost dotate cu autospeciale si echipamente perfomante.

Centre de afaceri si microintreprinderi ce creeaza noi locuri de munca, structurile de primire sau obiectivele turistice care fac parte din patrimoniul cultural national, sunt alte proiecte ce primesc 85 milioane euro fonduri nerambursabile pentru reabilitare. Peste 102,91 milioane euro au fost platiti beneficiarilor pana in prezent, prin prefinantarea unor proiecte sau prin rambursarea cheltuielilor efectuate.

In listele de rezerva ale domeniilor majore de interventie se afla in prezent 149 cereri de finantare, care solicita peste 244 milioane euro si care ar putea intra la finantare in functie de situatia fondurilor ramase disponibile.
tags: fonduri europene, fonduri nerambursabile, investitii, fonduri structurale, adr centru, finantare nerambursabila

sursa: http://www.regio.adrcentru.ro/