duminică, 27 septembrie 2009

Proiectul "Cooperarea internaţională în domeniul gestionării frontierelor prin formarea formatorilor"

Pe data de 23 septembrie 2009, a avut loc lansarea proiectului „Cooperarea Internaţională în domeniul gestionării frontierelor prin formarea formatorilor”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de asistenţă oficială pentru dezvoltare. Partenerii MAE în realizarea acestui proiect sunt Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – Misiunea România şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, reprezentat de Inspectoratul general al Poliţiei de Frontieră prin Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Poliţiei de Frontieră – Iaşi.

Prin finanţarea acestui proiect, MAE contribuie la consolidarea dialogului şi cooperării în domeniul gestionării şi securităţii frontierelor cu state partenere ale Uniunii Europene. Prin politica sa de dezvoltare, România urmăreşte să răspundă provocărilor actuale prin proiecte relevante pentru statele cărora se adresează. Proiectul „Cooperarea internaţională în domeniul gestionării frontierelor prin formarea formatorilor” este primul program realizat de România în domeniul gestionării frontierelor cu o arie de adresare atât de largă, la el fiind invitate să participe state din Asia şi Europa.

Cu ocazia lansării proiectului, Doru Costea, secretar de stat pentru afaceri globale în cadrul MAE, a declarat: „După o perioadă de timp îndelungată în care România a beneficiat de asistenţa oferită de alte state şi organisme internaţionale, prin oferirea de asistenţă pentru dezvoltare, România împărtăşeşte experienţa acumulată în construcţia instituţională. Prin proiectele pentru dezvoltare pe care le finanţează, România răspunde obligaţiilor de donator asumate ca stat membru al Uniunii Europene”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, instituţiilor guvernamentale, mass-media din România.
sursa: Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare