marți, 8 septembrie 2009

Reabilitarea unui drum cu bani UE, la Agnita

Contractul de finantare nerambursabila pentru reabilitarea si modernizarea arterei principale din orasul Agnita, cu sase milioane de euro, va fi semnat marti, la primaria din orasul sibian.

Acesta este cel mai mare buget din Romania pentru o reabilitare de drum prin Programul Operational Regional. Proiectul "Reabilitarea si modernizarea arterei principale a orasului Agnita" reprezinta cea mai mare investitie din Agnita din ultimii 20 de ani. Agnita este cel de al treilea oras din tara care isi reabiliteaza drumurile prin Programul Operational Regional.

In judetul Sibiu, Agnita este singura localitate care a castigat o asemenea finantare. Celelalte doua proiecte au fost realizate de Consiliul Judetean si vizeaza drumuri judetene. Finantarea de sase milioane euro (reprezentand 25,5 milioane lei) reprezinta intregul buget orasului Agnita pe patru ani. Proiectul a avut, initial, 1.200 de file. Impreuna cu proiectul tehnic si clarificarile din fiecare etapa, depaseste astazi 2.500 de file pentru fiecare exemplar, conform datelor puse la dispozitie de primaria locala.
sursa: www.administratie.ro