luni, 21 decembrie 2009

Sprijin pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013

In ultima zi a anului, se incheie proiectul „Sprijin pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, finantat prin Axa prioritara 6 „Asistenta tehnica”, domeniul major de interventie 6.2, al Programului Operational Regional. Prin acest proiect, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar al Programului Operational Regional a organizat, pe parcursul anilor 2007-2009, mai multe activitati de informare si promovare referitoare la obiectivul si oportunitatile de finantare nerambursabila ale programului. Semnat in 11 noiembrie 2008, contractul de finantare a avut un buget total alocat de peste 1,15 milione lei, din care aproape un milion au fost cheltuieli eligibile.

La nivelul Regiunii Centru, toate activitatile de promovare ale Programului Operational Regional au avut la baza Planul de comunicare al Organismului Intermediar din cadrul ADR Centru pentru POR 2007- 2013, plan conceput in concordanta cu Planul national de Comunicare si adaptat la necesitatile regionale.

Planul de Comunicare ce a stat la baza cererii de finantare stabileste obiectivele de impact, modalitatile de realizare a scopului propus, bugetul alocat activitatilor si perioadele de desfasurare, etape necesare pentru a asigura o buna cunoastere a programului si contributiei Uniunii Europene la dezvoltarea Regiunii Centru. Planul de comunicare pentru Programul Operational Regional al Regiunii Centru a fost avizat in aprilie 2008 de catre Autoritatea de Management a POR si aprobat de catre Consiliul pentru Dezvoltare Regional Centru, prin Hotararea nr. 17 din 19 august 2009. Prin activitatile derulate, ADR Centru a urmarit cresterea gradului de absorbtie a fondurilor alocate prin Programul Operational Regional, crearea unei imagini pozitive in randul publicului larg asupra modului de utilizare a fondurilor europene alocate prin REGIO, dar si cunoasterea beneficiilor implementarii politicii de dezvoltare regionala in Romania cu sprijinul Uniunii Europene.

sursa: ADR Centru